Доступність посилання

ТОП новини

Комп’ютери з КМДА знайшли на Тернопільщині – провокація?


Викрадені з Київської міської адміністрації 16 лютого комп’ютери
Викрадені з Київської міської адміністрації 16 лютого комп’ютери
Львів – Викрадені з Київської міської адміністрації 16 лютого комп’ютери правоохоронці знайшли вже на другий день на Тернопільщині. На техніці – інвентарні номери КМДА. За інформацією МВС, техніку з Києва привезли троє мешканців Тернопільщини.

Чотири системні блоки, п’ять моніторів і клавіатуру міліція знайшла в селі Гусятинського району, що на Тернопільщині. За інформацією Головного управління МВС у Тернопільській області, на жорстких дисках комп’ютерів документація управління земельних ресурсів Київської міської держадміністрації. Техніку, інформує міліція, привезли троє чоловіків з Тернопільщини, які є активістами Євромайдану.

Керівник прес-служби ГУ МВС у Тернопільській області Сергій Крет розповів Радіо Свобода, що кримінальне провадження не порушили. Правоохоронці з Гусятинського району, поблизу села Копичинці, повертались із виклику і побачили, що з автобуса вивантажують якісь предмети.

«Наші правоохоронці почали говорити з чоловіками і виявили, що ті перевантажують з буса в іншу машину техніку. Зараз вона у Гусятинському райвідділі. Двоє чоловіків не затримані, вони говорять різні версії, як до них техніка потрапила, нібито лежала на вулиці, а ще кажуть, що привезли на прохання знайомого, що комп’ютери не їхні. Ми проводимо слідчі дії, експертизу, щоб виявити відбитки пальців. Наразі немає проти кого порушувати кримінальне провадження», – каже Сергій Крет.

Оперативність міліції здивувала

Тернопільська міліція спрацювала дуже оперативно, а це трішки дивує тернополян. Адже 16 лютого посадовець Київської міської адміністрації викликав міліцію і повідомив, що пошкоджені замки на вхідних дверях кількох кабінетів, що зникли кілька моніторів. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу (крадіжка). І вже наступного дня тернопільські правоохоронці знайшли крадіжку в Західній Україні.

Оперативністю правоохоронців подивована Марія Чашка, депутат Тернопільської облради від ВО «Свобода». «Не розумію, що це сталось, зараз не маю, що сказати у цій справі, але теж дізнаватимусь, як техніка потрапила в область», – зауважила вона.

Тернопільський політик від УДАРу Наталія Михно припускає, що це може бути провокація, що зумисно могли привезти комп’ютери на Тернопільщину, щоб створити негативний імідж «майданівцям» із Західної України.

«Ми по своїх джерелах з’ясовуємо цю ситуацію, що ж насправді це за техніка і як сюди потрапила. Нині так багато всіляких провокацій, що це теж виглядає на одну із них», – наголосила співрозмовниця.

Тернопільська міліція поінформувала київських колег про те, що виявила техніку з Київської міськадміністрації, але наразі жодної відповіді не отримала через протистояння у столиці.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG