Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США: влада України в першу чергу відповідальна за зниження напруженості


Архівне фото: Джо Байден (л) і тодішній лідер опозиції Віктор Янукович (п) під час зустрічі в Києві, 21 липня 2009 року
Архівне фото: Джо Байден (л) і тодішній лідер опозиції Віктор Янукович (п) під час зустрічі в Києві, 21 липня 2009 року
Віце-президент США Джозеф Байден, який у вівторок телефонував президентові України Вікторові Януковичу, нагадав йому, що США засуджують насильство з усіх сторін, але саме влада несе особливу відповідальність за зниження напруженості.

Байден, висловивши Януковичеві глибоку стурбованість кризою на вулицях Києва, закликав його відвести урядові сили і виявляти максимальну стриманість, повідомила зміст розмови прес-служба Білого дому США.

Віце-президент також наголосив на нагальній необхідності якнайшвидше почати діалог із лідерами опозиції, щоб дати відповідь на законні скарги демонстрантів і висунути серйозні пропозиції щодо політичної реформи.

Сполучені Штати далі підтримуватимуть зусилля з метою знайти мирне вирішення кризи, яке б відобразило волю і прагнення українського народу, заявив Байден Януковичеві.

У цьому повідомленні нічого не мовилося про можливість санкцій США проти призвідників насильства в Україні. У Києві ж посол США Джеффрі Пайєтт заявляв у вівторок увечері, що віднині Сполучені Штати Америки вважають президента Віктора Януковича відповідальним за все, що відбувається в Україні, й додав: США також розглядають можливість розширити санкції на окремих українських чиновників на додаток до візових обмежень, запроваджених після силових розгонів Майдану в листопаді і грудні.
XS
SM
MD
LG