Доступність посилання

ТОП новини

Канада обіцяє домогтися відповідальності для винних у репресіях в Україні


Уряд Канади не омине увагою жоден акт насильства чи репресій в Україні, заявив у вівторок міністр закордонних справ Канади Джон Берд.

«Ми працюватимемо разом із нашими союзниками в міжнародній спільноті, щоб домогтися притягнення винних до відповідальності», – мовиться в його заяві, оприлюдненій на сайті міністерства.

«Президент Віктор Янукович має священний обов’язок захищати засадниче право на мирне зібрання», – наголосив міністр.

Закликавши всі сторони протистояння в Україні виявити стриманість і негайно припинити насильницькі дії, Берд також закликав владу України співпрацювати з опозицією і демонстрантами, щоб дати відповідь на «їхні законні заклики до справжньої демократії».

Окремо голова канадської дипломатії повідомив у твітері, що Канада відкриває програму підтримки медичної допомоги активістам в Україні, серед іншого, комплектами першої допомоги чи навчанням. Ця допомога має на меті, зокрема, забезпечити лікування потерпілих під час мирного виступу за демократію, заявив міністр.

У вівторок у Києві хода до Верховної Ради, що почалася мирно, наразилася на відсіч силовиків, які перейшли в наступ і протягом дня врешті вибили демонстрантів із більшої частини центру міста. Нині силовий розгін демонстрантів, який влада називає «антитерористичною операцією», триває вже на майдані Незалежності. Лідери опозиції заявили після нічної зустрічі з президентом, що Віктор Янукович відмовився відвести силовиків і пригрозив керівникам опозиції кримінальним переслідуванням.
XS
SM
MD
LG