Доступність посилання

ТОП новини

Майдан пережив важку ніч (трансляція)


Близько 12 годин на Майдані триває силове протистояння. Загони спецпризначення намагаються вибити з осередку протесту близько десяти тисяч активістів.

18 лютого ввечері співробітники «Беркуту» і внутрішніх військ стали просуватися вперед з захоплених удень позицій на вулицях Інститутська і Хрещатик.

Близько 4:00 силовики, які продовжують наступ на мітингувальників на Майдані, оточили стелу Незалежності. Таким чином, вони збільшили сегмент території майдану Незалежності, який нині під їхнім контролем.

Умовна лінія бойових дій перемістилася на вулиці Михайлівську та Інститутську. Вщент уночі вигорів Будинок профспілок, в якому протягом двох з половиною місяців розташовувався Штаб національного спротиву.

Лік жертвам іде вже на десятки. За останніми доступними даними, в ніч на середу число загиблих учасників протестів зросло до 20 людей, окремі джерела називають і більшу кількість загиблих. Поранених сотні.

За повідомленням спільноти «Євромайдан-SOS», у лікарні швидкої допомоги сьогодні вночі помер журналіст газети «Вести» В’ячеслав Веремій, якого на шляху з Майдану, де він виконував редакційне завдання, витягли з таксі і підстрелили бандити.

МВС повідомляє про сім загиблих співробітників міліції.
XS
SM
MD
LG