Доступність посилання

ТОП новини

Офіс «свободівців» у Харкові спалили, вони заявляють про погрози


У Харкові сталася пожежа в офісі міської організації всеукраїнського об’єднання «Свобода». Як повідомляє прес-служба головного управління МВС області, повідомлення про пожежу надійшло близько четвертої години ранку.

Займання сталося на п’ятому поверсі будівлі, де розташовувалися приміщення офісу партійної організації «Свобода». За словами народного депутата Ігоря Швайки, що очолює обласний осередок «Свободи» вогонь знищив близько 60 квадратних метрів офісних приміщень. Радіо Свобода він розповів, що за тиждень до пожежі орендаторові надходили погрози з вимогою висилити звідси «свободівців».

«За тиждень до пожежі від Кернеса і Добкіна до орендатора приходили люди і вимагали виселення «Свободи» інакше погрожували перевірками від різних контролюючих служб. Але керівництво міської організації «Свободи» не погодилося виїжджати з цього офісу. Полум’я знищило три офісні кімнати з комп’ютерним обладнанням», – каже Швайка.

В оприлюдненій заяві міської партійної організації ВО «Свобода» йдеться, що цей інцидент «не може бути збігом обставин, враховуючи ті звірства, які відбуваються зараз у столиці».

Інформації про потерпілих немає, заявив очільник міської «Свободи» Олександр Ґава. Він вимагає від правоохоронців термінового розслідування підпалу.

У прес-служба обласного управління міліції повідомили, що правоохоронці проводять усі необхідні заходи для встановлення осіб, які вчинили дане правопорушення. Справу порушили за статтею «умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.
XS
SM
MD
LG