Доступність посилання

ТОП новини

Польща закликатиме ЄС запровадити персональні санкції проти влади України − Туск


«Беркут» в урядовому кварталі Києва, 18 лютого
«Беркут» в урядовому кварталі Києва, 18 лютого
Польща закликатиме Європейський Союз запровадити персональні санкції проти представників української влади, відповідальних за насилля в Києві.
Як повідомляє УНІАН у Варшаві, про це сьогодні заявив голова уряду Польщі Дональд Туск у Сеймі.

«Буду сьогодні під час розмови із главами найбільших європейських держав та європейських інституцій однозначно закликати до запровадження санкцій, про які несміливо говорилося в Європі, а саме − санкції, які повинні стосуватися тих, хто спричинив українське нещастя, персональні та фінансові санкції», − сказав він.

Польський прем’єр зауважив, що санкції навряд чи змінять поведінку влади, але вони необхідні для учасників акцій протесту в Україні.

«Санкції в якомусь сенсі завершують певний етап та розпочинають новий, котрий не має нічого спільного з оптимальним сценарієм, який передбачає порозуміння, інтегральність та уникнення громадянської війни», − сказав Туск.

За словами Туска, неефективність санкцій підтверджує досвід країн регіону, але це важливий жест солідарності з українцями, що беруть участь у протестах, та чіткий сигнал для влади про несприйняття її позиції.

18 лютого у Києві поновилося протистояння правоохоронців і мітингувальників. що триває і досі. Повідомляють про десятки загиблих і більш як тисячу поранених.
XS
SM
MD
LG