Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти відповідальних за насильство в Україні мають бути узгоджені невідкладно – Баррозу


Жозе Мануель Баррозу
Жозе Мануель Баррозу
Санкції проти відповідальних за насильство в Україні будуть узгоджені державами-членами ЄС невідкладно, заявляє президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

«Ми чітко дали зрозуміти, що ЄС відреагує на будь-яке погіршення ситуації. Ми очікуємо, що адресні заходи проти відповідальних за насильство і надмірне застосування сили будуть узгоджені державами-членами у терміновому порядку, як це пропонує верховний представник – віце-президент», – йдеться в заяві Баррозу.

«Ми з шоком і глибоким занепокоєнням стежили за ситуацією останні 24 години в Україні. Немає обставин, які б легітимізували чи виправдовували такі випадки. Висловлюємо щирі співчуття жертвам і їхнім родинам», – йдеться в заяві.

За словами Баррозу, на політичному керівництві країни лежить відповідальність за забезпечення необхідного захисту фундаментальних прав і свобод. «Закликаємо всі сторони негайно припинити насильство і почати змістовний діалог, який би відповідав демократичним прагненням українського народу», – каже президент Єврокомісії.

За словами Баррозу, ЄС все ще пропонує Україні допомогу на шляху до реформ, демократії, стабільності і процвітання.

«Ми чітко дали зрозуміти, що наша пропозиція з політичної асоціації з економічної інтеграції залишається на столі і не становить фінальної мети нашої співпраці», – йдеться в заяві.

«Ми продовжуємо вірити, що конституційна реформа, формування нового уряду і створення умов для демократичних виборів є єдиним виходом із цієї тривалої глибокої політичної кризи», – наголосив Баррозу.

Силове протистояння на Майдані тривало протягом усієї ночі. Воно розпочалося по тому, як 18 лютого ввечері співробітники «Беркуту» і внутрішніх військ стали просуватися вперед з захоплених удень позицій на вулицях Інститутська і Хрещатик.
XS
SM
MD
LG