Доступність посилання

ТОП новини

СБУ починає «антитерористичну операцію»


Служба безпеки України заявляє про початок антитерористичної операції на території держави.

«З огляду на таке рішення в державі запроваджуються заходи щодо посилення безпеки охорони громадського порядку і державного кордону», – йдеться в заяві голови СБУ Олександра Якименка.

Він заявив, що події останньої доби в Україні засвідчили «наростаючу ескалацію силових протистоянь і масове застосування зброї зі сторони екстриміськи налаштованих угруповань».

«У багатьох регіонах держави захоплюються органи місцевої влади, структури міністерства внутрішніх справ, служби безпеки, прокуратури, військові частини, склади з боєприпасами. Горять приміщення судів, вандали нищать приватні помешкання, вбивають мирних громадян. Так, тільки за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч набоїв опинилися в руках злочинців», – каже голова СБУ.

«Сьогодні відбувається свідоме, цілеспрямоване застосування насильства, шляхом підпалів, убивств, захоплення заручників, залякування населення з метою досягнення злочинних цілей. Все це з використанням вогнепальної зброї. Це вже не прояви тероризму – це конкретні терористичні акти!», – додав Якименко.

Як йдеться в повідомленні на сайті СБУ, до антитерористичної операції будуть залучені: Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Прикордонна служба України, центральні й місцеві органи влади.

Якименко закликав громадян України «зберігати спокій та дотримуватись у своїх діях законодавчих вимог». Він також каже, що поінформував президента про це рішення.

За останніми даними МОЗу, внаслідок протистояння між протестувальниками і міліцією в Києві загинули 26 людей. Силове протистояння на Майдані тривало протягом усієї ночі. Воно розпочалося по тому, як 18 лютого ввечері співробітники «Беркуту» і внутрішніх військ стали просуватися вперед з захоплених удень позицій на вулицях Інститутська і Хрещатик.
XS
SM
MD
LG