Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові намагаються перешкодити виїзду курсантів Академії внутрішніх військ до Києва


Харківські активісти ультрас і Євромайдану намагаються перешкодити виїзду курсантів з Академії внутрішніх військ до Києва. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони зібралися біля прохідної контрольно-пропускного пункту Академії внутрішніх військ МВС України.

Через паркан біля вишу видно машини і людей у обмундируванні, в масках, зі щитами, які через відкриті ворота почали проривати кордон мітингувальників.

Правоохоронці й курсанти відігнали євроактивістів від воріт, застосовуючи сльозогінний газ, і дали можливість проїхати всередину двом вантажівкам з написом «Люди» і мікроавтобусу. Під час сутички кількох протестувальників правоохоронці затягли на територію академії.

Один із організаторів Харківського Євромайдану Володимир Чистілін розповів Радіо Свобода, що їм надійшло прохання від курсантів четвертого – п’ятого курсів щодо блокування виїзду студентів з академії.

У самому виші ситуацію поки що не коментують, у приймальні керівника академії кажуть, що він зараз на нараді.

Біля харківської Академії внутрішніх сил перебуває керівництво міського управління міліції. За словами заступника начальника міського управління МВС Олександра Гапури, їх сюди викликали, повідомивши, що тут зібралися люди з намірами блокувати виш.

Протестувальники залишаються біля стін академії, вигукують: «Свобода» і співають Гімн України.
XS
SM
MD
LG