Доступність посилання

ТОП новини

Збройні сили можуть бути задіяні в «антитерористичній операції» – Міноборони


В антитерористичній операції в Україні можуть бути задіяні Збройні сили. Про це йдеться у повідомлені, розміщеному на офіційному сайті Міноборони.

«Згідно із статтею 5 Закону «Про боротьбу з тероризмом» Міноборони, органи військового управління, з’єднання та військові частини Збройних Сил забезпечують захист від терористичних посягань об’єктів Збройних Сил, стрілецької зброї, боєприпасів, вибухових та отруйних речовин, що перебувають у військових частинах або зберігаються у визначених місцях. Згідно зі статтею 15 Закону, у районі проведення антитерористичної операції військовослужбовці Збройних Сил мають право: застосовувати зброю і спеціальні засоби, затримувати і доставляти в органи внутрішніх справ осіб, які вчиняють правопорушення, перевіряти у громадян і посадових осіб документи, що посвідчують особу», – мовиться у заяві Міноборони.

Раніше на сайті СБУ з’явилося повідомлення про початок антитерористичної операції в Україні.

«З огляду на таке рішення в державі запроваджуються заходи щодо посилення безпеки охорони громадського порядку і державного кордону», – мовилося у заяві голови СБУ Олександра Якименка.

Проте згодом це повідомлення із сайту СБУ зникло.
XS
SM
MD
LG