Доступність посилання

ТОП новини

Хай Янукович не сумнівається: винні в насильстві відповідатимуть – Британія


Дейвід Камерон
Дейвід Камерон
Президент Віктор Янукович не має сумніватися: світ стежить за його діями, і винні в насильстві в Україні відповідатимуть за це, заявив сьогодні прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

Насильство цілковито неприйнятне з усіх сторін, але саме президент Янукович несе особливу відповідальність за те, щоб відвести урядові сили і розрядити становище, наголосив він.

За словами Камерона, в цей критичний для майбутнього України момент Лондон разом із міжнародними партнерами робитиме все можливе, щоб повернути Україну на шлях до стабільності, демократії й розквіту. Прем’єр нагадав, що завтра британський міністр закордонних справ разом із колегами з інших країн Європейського союзу обговорюватиме відповідь ЄС на становище в Україні.

Дейвід Камерон закликав президента України співпрацювати з опозицією і з участю всіх сторін домовитися про політичні реформи, які б відображали демократичні прагнення українського народу. «Необхідна чітка відданість верховенству права, дотриманню засадничих прав людини і громадянських свобод», – наводить слова британського прем’єр-міністра його прес-служба.

Європейський союз розгляне можливість своїх санкцій завтра на надзвичайному засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС. Представники США теж попереджали, що Вашингтон може запровадити нові персональні санкції проти винних в останньому насильстві в Україні.
XS
SM
MD
LG