Доступність посилання

ТОП новини

Майдан. Вбивства людей. Рада зупиняє силовиків. LiveBlog online

Опозиція й активісти закликають усіх і далі прибувати на територію Майдану. Верховна Рада заборонила «антитерористичну операцію»

П'ять тисяч людей блокують підступи до аеропорту "Бориспіль", щоб не дати можновладцям виїхати з України з грошима

Про це повідомляє segodnya.ua.

У Борисполі, на перехресті вулиць Київський Шлях та Дзержинського люди заблокували виїзе на аеропорт «Бориспіль». Раніше з'являлася інформція про те, що бізнес-джети вилітають з Жулян.

Координатор бориспільского блок-посту Ярослав повідомив, що зараз там зібралося близько п'яти тисяч людей. Люди готуються зводити барикади.
За інформацією Громадського радіо, отриманою від активістів Лондонського Євромайдану,
літак Ахметова приземлився зараз у Лондоні. Чи є сам олігарх на борту, не відомо наразі. Активісти йдуть зустрічати пана Ахметова в аеропорту.


Генсек НАТО закликає українську армію не йти проти власного народу

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен закликає припинити протистояння в Україні. Про це він написав у своєму Twitter.

«Я закликаю всі сторони протистояння в Україні припинити кровопролиття. Влада несе особливу відповідальність щодо незастосування сили. Українська армія зобов’язана стояти осторонь і не йти проти власного народу. Єдиний вихід – це діалог. Сподіваюся, що візит європейських міністрів може прокласти дорогу для мирного рішення», – пише Андерс Фоґ Расмуссен.

Арсеній Яценюк у Раді: Те, що сьогодні людей стріляють, щоб утриматися при владі, є злочином проти людяності та проти своєї країни


ВАЖЛИВО!


Оновлена інформація щодо санкцій ЄС. Список осіб, проти яких вони застосовуватимуться, укладуть завтра

Європейський союз вирішив негайно запровадити замороження активів і заборону на видачу віз відповідальним за насильство і застосування надмірної сили в Україні, повідомив сьогодні у своєму твітері міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

За його словами, обсяг застосування цих санкцій залежатиме від подальших подій в Україні.За повідомленнями, наразі йдеться про ухвалене одноголосно загальне рішення, «політичну волю», яке ще не конкретизовували.

Зокрема, на цей час іще немає точного списку тих, кого стосуються санкції. Агентства повідомляють із посиланням на «дипломатів» у Брюсселі, що його почнуть укладати завтра.

Міністр закордонних справ Італії Емма Боніно, зі свого боку, висловила сподівання, що санкції будуть запроваджені вже протягом наступних годин. За її словами, санкції стосуватимуться, в першу чергу, представників української влади, які є головними відповідальними за насильство, але не тільки їх. Вона згадала про «групи екстремістів, провокаторів та інших типів, яких ми не можемо не помічати».

Вона додала, що країни ЄС також домовилися запропонувати медичну допомогу і візи пораненим у сутичках і втікачам від нинішньої влади України.

Міністри, як повідомляють, також домовилися запровадити заборону на експорт до України засобів для розгону демонстрацій, але відхилили пропозицію заборонити також експорт озброєнь.



Посол США Джеффрі Пайєтт записав звернення до українських депутатів. Він закликає їх сьогодні прийти до Верховної Ради, щоб бути "частиною вирішення проблеми, а не самою проблемою" для власного народу. Пару годин назад там зареєструвалися 227 депутатів, кворум принаймні є.


БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG