Доступність посилання

ТОП новини

АП: бойовики використовують снайперські гвинтівки, правоохоронці не озброєні


Беркутівці 18 лютого в урядовому кварталі
Беркутівці 18 лютого в урядовому кварталі
Запевнення опозиційних лідерів щодо необхідності перемир’я і повернення до діалогу виявилися лише маневром для затягування часу, заявляє адміністрація президента України.

Як повідомили у прес-службі Президента України, «використовуючи вогнепальну зброю, радикально налаштовані мітингувальники з Майдану 20 лютого 2014 року о 9.00 почали наступ на правоохоронців, незважаючи на оголошене перемир’я. Запевнення опозиційних лідерів щодо необхідності перемир’я і повернення до діалогу виявилися лише маневром для затягування часу та мобілізації, озброєння бойовиків з Майдану».

В адміністрації заявляють, що «усі спроби влади щодо налагодження діалогу і мирного врегулювання конфлікту бойовиками проігноровано. Вони перейшли в наступ. Діють організованими озброєними групами, використовують вогнепальну зброю, у тому числі снайперські гвинтівки, на враження. Натомість правоохоронці не озброєні і використовують виключно спецзасоби. Число загиблих і поранених правоохоронців йде на десятки».

Вживається усіх заходів для припинення кровопролиття та протистояння, йдеться в повідомленні.

Сьогодні у Києві продовжується протистояння між правоохоронцями та мітингувальниками, що поновилося 18 лютого. За даними прес-служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода», 20 лютого, починаючи з 08:00, силовики розпочали бойові дії проти захисників Майдану – попри оголошене режимом Януковича перемир’я. Групи по кілька осіб, що їх прикривали озброєні силовики, закидали самооборону Майдану займистими сумішами та світлошумовими грантами. З боку «Беркута» коктейлі Молотова також летіли в будівлю консерваторії. Попри це, мітингувальникам вдалося втримати оборону, вони навіть повернули раніше втрачені позиції біля арки на Майдані Незалежности, частину вулиці Інститутської та витіснили силовиків із Жовтневого палацу. У цей час із боку Інститутської по людях відкрили вогонь снайпери та автоматники.

Після ранкового штурму Майдану загинуло щонайменше 7 мітингувальників.
XS
SM
MD
LG