Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні роботу Київського метро відновлять − голова профільної комісії Київради


Забарикадований вхід до метро Хрещатик
Забарикадований вхід до метро Хрещатик
Сьогодні роботу Київського метрополітену буде відновлено, заявив голова постійної комісії Київради з питань транспорту та зв’язку Дмитро Олійник одразу після завершення сьогоднішньої термінової зустрічі із Головою КМДА Володимиром Макеєнком, його першим заступником Анатолієм Голубченкомта заступником КМДА Михайлом Костюком. Про це повідомили в прес-службі Київради.

19 лютого вказана комісія Київради на засіданні визнала незаконним доручення голови КМДА про негайне зупинення руху поїздів підземки і рекомендувала відновити нормальне функціонування метрополітену.

«Вже сьогодні столичне метро має запрацювати. Коли й без того складається напружена ситуація у Києві, відновлення роботи метро – це хоч якась мінімальна стабільність для людей, аби вони могли більш-менш повноцінно переміщуватися столицею», – прокоментував Олійник.

Разом з тим сьогодні на сайті КМДА з’явилось звернення голови адміністрації Макеєнка до киян та гостей міста, в якому він наголошує, що «припинення роботи Київського метрополітену є вимушеним заходом за зверненням Служби безпеки України у зв’язку з масовими повідомленнями до різних органів влади про можливі терористичні акти, мінування, перевезення горючих матеріалів».
Крім того, за його словами, отримано низку звернень від киян про перебування у метрополітені людей із підозрілою зовнішністю.

«Ми не можемо не зважати на рівень загроз та вимоги безпеки метрополітену, навіть враховуючи необхідність киян користуватися підземкою», − зазначив Макеєнко.

Голова КМДА наголосив, що за його дорученням міський наземний транспорт продовжує працювати в посиленому режимі.

18 лютого близько 16.00 у Києві було зупинено роботу метро. Влада мотивувала це загрозою теракту.
XS
SM
MD
LG