Доступність посилання

ТОП новини

Між країнами ЄС запанував консенсус щодо реакції на події в Україні − Баррозу


Баррозу говорить про Україну, 20 лютого
Баррозу говорить про Україну, 20 лютого
Влада України несе особливу відповідальність у забезпеченні недопущення кровопролиття та збереження людських життів. Таку заяву зробив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, після зустрічі з прем’єр-міністром Чеської республіки Богуславом Соботкою в Брюсселі.

«Тим часом, демонстранти повинні зберегти мирний характер протесту. Негайне припинення насилля, змістовний діалог, що відповідає на демократичні сподівання людей України, − це єдиний шлях для вирішення політичної та інституційної кризи», − сказав Жозе Мануель Баррозу.

«Мені приємно бачити, що між країнами ЄС запанував широкий консенсус в тому, як реагувати на цю ситуацію», − додав високопоставлений європейський
чиновник.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, чеський прем’єр у свою чергу зауважив, що його країна дуже занепокоєна ситуацією в Україні, та налаштована на «радикальний підхід щодо українського уряду».

«Я дуже радий, що Рада міністрів закордонних справ збереться сьогодні на екстренну нараду. Чеська республіка готова підтримати спільний та радикальний підхід ЄС щодо української влади, бо саме він є відповідальним у припиненні насилля та початку політичного діалогу», − заявив прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка у Брюсселі.
XS
SM
MD
LG