Доступність посилання

ТОП новини

10 депутатів фракції Партії регіонів і 2 позафракційних оголосили про підтримку українського народу


Група народних депутатів з фракції Партії регіонів, а також двоє позафракційних ініціюють термінове засідання Верховної Ради для повернення парламентсько-президентської форми правління і висловлюють підтримку українському народу.

«Ми, група народних депутатів України, закликаємо сьогодні, 20 лютого, о 15.00 терміново скликати засідання Верховної Ради для повернення парламентсько-президентської форми правління», − йдеться в спільній заяві депутатів.
Вони також заявили про підтримку українського народу та його волевиявлення.
Депутати висловили занепокоєння з приводу кровопролиттям на вулицях міст і жертв по обидві сторони протистояння.
«Офіційно заявляємо, що ми засуджуємо дії, спрямовані на ескалацію збройного конфлікту, закликаємо обидві сторони до припинення агресивних дій і до початку мирних переговорів за участю міжнародних спостерігачів з ЄС (Німеччини, Польщі), Росії і США», − йдеться в заяві.

Депутати також звернулися до військовослужбовців внутрішніх військ, підрозділів МВС та СБУ з проханням "виконувати присягу народу України", а не "злочинні накази, спрямовані на застосування вогнепальної зброї, не допускати участі правоохоронних органів у провокаціях із застосуванням кримінальних елементів проти мирного населення і мітингувальників по всій Україні".
Заяву підписали депутати з фракції Партії регіонів: Андрій Деркач, Володимир Зубик, Григорій Смітюх, Олександр Кузьмук, Володимир Пехов, Володимир Продивус, Володимир Струк, Микола Сорока, Віктор Бондар, Віктор Тихонов, а також позафракційні Олександр та Андрій Табалови. На сайті Партії регіонів такої заяви немає.

Раніше стало відомо, що голова Київської міської держадміністрації Володимир Макеєнко заявив про вихід із Партії регіонів.

XS
SM
MD
LG