Доступність посилання

ТОП новини

Рівне: облрада взяла на себе владу й оголосила страйк


Протестувальники перекрили центр Рівного, 19 лютого 2014 року
Протестувальники перекрили центр Рівного, 19 лютого 2014 року
Сьогодні на сесії 52 присутніх депутати обласної ради Рівного, які складають більшість, ухвалили звернення, в якому вимагають від президента України негайно припинити силове придушення протестних акцій у Києві й областях.

«Президент Янукович перестав бути гарантом Конституції. Назвавши українців терористами, влада в такий спосіб оголосила війну власному народові», – констатують депутати Рівненщини.

На будівлях Рівненського міськвиконкому й обласної ради вивішені червоно-чорні прапори.

Фракція Партії регіонів в обласній раді оголосила про припинення свого існування.

Депутати наголосили, що виражають спільні інтереси територіальних громад, і, спираючись на підтримку мешканців та керуючись законом «Про місцеве самоврядування», оголошують в області загальний страйк. Нині другий день триває страйк у Рівному.

Депутати звернулися до начальника обласної міліції Дмитра Лазарєва з вимогою забезпечити негайне повернення на Рівненщину міліціонерів і внутрішніх військ за місцем дислокації. Також вони закликали оперативне командування Збройних сил України «Північ» не залучати військовослужбовців до придушення народного протесту в Києві.

Своїм рішенням депутати тимчасово заборонили переміщення військової техніки територією області. Водночас облрада зобов’язала Державтоінспекцію забезпечити безперешкодне пересування цивільних транспортних засобів.

Президія Рівненської облради працює в режимі щоденних засідань для розгляду нагальних питань. Зараз депутати з’ясовують причину зупинення всіх пасажирських поїздів на станції Здолбунів, які прямували в київському напрямку.

Тим часом, на блокпостах, розташованих на автошляхах Варшава-Київ та Чоп-Київ, цілодобово чергують люди.
XS
SM
MD
LG