Доступність посилання

ТОП новини

Курсанти Харківської академії ВВ перебувають у себе на території – Добкін


Михайло Добкін
Михайло Добкін
Голова Харківської обласної держадміністрації Михайло Добкін каже, що сьогодні всі курсанти Академії внутрішніх військ МВС України перебувають у себе на території.

«Вчора російською мовою цим «мирним пікетувальникам», а по-моєму, так це нерозумні, радикально налаштовані люди, генерал академії сказав, що у нього немає на цю хвилину наказу від начальства везти людей до Києва. Команда не надійшла, тому всі курсанти залишилися на місцях», – зазначив голова Харківщини Михайло Добкін.

Тим часом, обласне управління міліції повідомляє про те, що суд заарештував на 15 діб 11 учасників мітингу, спрямованого на блокування виїздів з Академії внутрішніх військ.

«У рамках відкритого кримінального провадження працівники міліції затримали на місці події 12 осіб – найбільш активних учасників заходу. Усі вони були доставлені до Червонозаводського райвідділу міліції для надання відповідних пояснень. У відношенні 11 затриманих були складені адміністративні протоколи за ст.185 Кодексу про адміністративні правопорушення, за якими судом була винесена ухвала про адміністративний арешт останніх строком на 15 діб. На даний час слідчі дії тривають», – йдеться у повідомленні прес-служби обласного управління МВС.

Адвокати затриманих наголошують на порушенні прав затриманих, бо їм не дозволили представляти інтереси підзахисних як в Червонозаводському райвіділку міліції, так і в суді. Інтереси затриманих представляли адвокати, з якими протестувальники не укладали угоди.

19 лютого «Правий сектор» заявив, що нібито з харківської Академії внутрішніх військ готують вивезти до Києва курсантів четвертого – п’ятого курсів. Після цього впродовж кількох годин євромайданівці та футбольні фанати ультрас намагалися блокувати виїзд із цього вишу. У результаті жорстких дій спецпідрозділів МВС і хлопців спортивної статури мітингувальники були витіснені від брами академії. Через сутички з травмами до лікарень доправили кількох протестувальників. Серед травмованих один телеоператор.
XS
SM
MD
LG