Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Меркель обговорюють Україну


Анґела Меркель, Барак Обама, архівне фото
Анґела Меркель, Барак Обама, архівне фото
Президент США Барак Обама говорив сьогодні телефоном із канцлером Німеччини Анґелою Меркель про становище в Україні, повідомила прес-служба Білого дому.

Як мовиться в короткому повідомленні, вони погодилися, що зараз для США, Німеччини і Європейського союзу надзвичайно важливо тісно співпрацювати наступними днями над кроками, які вони можуть ужити, щоб покласти край насильству в Україні і підтримати політичне рішення, яке найкраще відповідало б інтересам українського народу.

Міністри закордонних справ країн ЄС на надзвичайній зустрічі у Брюсселі, присвяченій становищу в Україні, одноголосно схвалили сьогодні цілеспрямовані санкції, зокрема, замороження активів і заборону на візи, стосовно відповідальних за порушення прав людини, насильство і застосування надмірної сили.

Напередодні свої санкції проти причетних до насильства в Україні запровадили Сполучені Штати Америки. Там ідеться про скасування чи заборону видачі віз приблизно 20 українським посадовцям. Вашингтон попередив, що може розширити свої санкції.

Сьогодні зранку в Києві поновилося насильство, працівники силових структур почали широко застосовувати проти демонстрантів бойову вогнепальну зброю, що призвело до багатьох жертв, у першу чергу серед учасників протестів.
XS
SM
MD
LG