Доступність посилання

ТОП новини

У Кіровограді триває напруженість, чекали штурму ОДА


Будівлю Кіровоградської облдержадміністрації готують до штурму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

Будівлю Кіровоградської облдержадміністрації готують до штурму

У Кіровограді в четвер чекали штурму будівлі обласної державної адміністрації, мітингувальники зустрічалися з її головою і протестували під стінами силових установ. На ранок усі знову збираються о 10-й на головній площі Кіровограда.

У соцмережах, містом поширювалась інформація, що до Кіровограда везуть молодиків, які мають вдатися до силових провокацій. До вечора на площі зібралися тисячі кіровоградців. Цей мітинг проходив у більшій напрузі, ніж у середу. Частина мітингувальників одягла каски. Ввечері активісти сходили до силових відомств та порозливати там томатний сік як імітацію пролитої крові.

Ще вдень головні активісти були на перемовах із головою ОДА Андрієм Ніколаєнком. Всі запевнили один одного в мирних намірах. Увечері Ніколаєнко, як домовлялися, виступив на площі перед мітингувальниками. Він вкотре закликав до миру, йти у відставку відмовився, але пообіцяв, що активістам не перешкоджатиме.

До штурму ж будівлі Кіровоградської облдержадміністрації готувалися зранку. Збільшили кількість силовиків у ній, вікна позакладали мішками, в найближчому провулку поставили пожежну машину. Активістів уранці на головній площі, що перед адміністрацією, було кілька десятків. Розпочали той мітинг із повідомлення, що в Києві застрелили кіровоградця – відомого громадського діяча, автомайданівця, фермера Віктора Чміленка.
XS
SM
MD
LG