Доступність посилання

ТОП новини

Поїзди на Київ, готівкова істерія, погрози – Донецьк реагує на столичні події


Донецька влада пише численні заяви про патріотизм і Януковича, в місті не вистачає готівки, а на рекламних щитах – фотографії «Беркута

Влада міста і області відреагувала на події заявами на підтримку Януковича. Обласні та міські чиновники звинувачують у протистояннях екстремістів та радикалів і обіцяють уберегти Донбас від них. За останні два дні були оприлюднені вже кілька заяв з цього приводу, кожна виражає збентеження і готовність оберігати регіон від радикалів, які, на думку місцевої влади, неодмінно приїдуть в Донецьк. Міський голова навіть пообіцяв у найближчий час обладнати на всіх в’їздах у Донецьк контрольно-пропускні пункти, щоб перевіряти підозрілі автомобілі. Він також закликав донеччан повідомляти про незнайомців у місті, щоб убезпечитись від провокацій.

Прокурор області Олег Сюсяйло у свою чергу закликав мешканців області повідомляти міліціонерам про екстремістів та підготовку до можливих провокацій.

«Усіх небайдужих закликаю до виконання свого громадянського обов’язку – негайно інформувати відповідні органи про відомі факти підготовки провокацій і заворушень», – йдеться у відповідній заяві. У той же час, скляні двері до облдержадміністрації у четвер увечері укріплювали сталевими листами.

Вперше за кілька днів сутичок у столиці, донеччани активно відреагували на поточні події. Через повідомлення про те, що банки блокуватимуть рахунки, в місті весь вечір відбувалась готівкова істерія – черги були біля всіх банкоматів та банківських кас. Так само були черги і за продуктами харчування, донеччани скупили хліб, активніше купували борошно та інші продукти.

З ранку в центрі міста з’явились щити з фотографіями «Беркута». У міській раді повідомили, що соціальна реклама з’явилась з ініціативи місцевих ветеранів, які звернулись до влади і рекламників. На щитах фотографії силовиків із написами «Наш спокій за їхніми спинами».

Погрожують активістам

Також з самого ранку з’явилась інформація про чергову хвилю погроз та агресії в бік активістів донецького Євромайдану та опозиційних партій. Активістам погрожують (вже троє знайшли біля будинків багато листівок із власними фото, персональними даними і звинуваченнями в екстремізмі), також розбили вікна в донецькому та дружківському офісах «Батьківщини» .
На Донеччині будинки активістів обклеюють листівками з фото і написами «Винний!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

Донеччани ж, які відправились напередодні (у середу ввечері) у Київ на підтримку Януковича, вже повертаються назад. Про це через соціальні мережі розповів секретар Донецької міської ради Сергій Богачов. Він повідомив, що через зіткнення в центрі столиці люди з вагонів так і не вийшли і тепер цим же поїздом їдуть назад.

Загалом, для донеччан, крім паніки щодо банків, події в Києві не є топ-темою, яка впливає на їхнє щоденне життя. У місті проводиться активна інформаційна кампанія, щоб створити однобоке ставлення мешканців регіону до подій в Києві. Чиновники, а також певна кількість місцевих ЗМІ запевняють, що винні радикали та екстремісти і виправдовують спецпризначенців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG