Доступність посилання

ТОП новини

США попереджають українських чиновників про відповідальність за смерті


Уряд США попереджає українських чиновників про міжнародну відповідальність за смерті на вулицях Києва. Про це йдеться у заяві держсекретаря США Джона Керрі, поширеній на сайті Держдепартаменту.

«Народ України і міжнародна спільнота притягне до відповідальності тих, хто відповідальний за те, що сталося», – сказав Керрі.

«Народ України заслуговує набагато кращого, ніж безглуздої смерті і страждань на вулицях одного з великих міст Європи», – наголосив очільник американської дипломатії.

«Насильство має припинитися. Ми однозначно засуджуємо застосування сили проти цивільних осіб з боку сил безпеки і наполегливо закликаємо відкликати ці сили», – сказав Керрі.

«Сполучені Штати вже розпочали реалізацію санкцій шляхом оголошення заборони на поїздки для тих українців, які відповідальні за насильство», – зазначив він.

Керрі також зазначив, що демонстранти мають реалізовувати свої права мирним шляхом.

«Немає часу для балансування на межі війни чи трюкацтва. Президент Янукович повинен негайно провести серйозні переговори з лідерами опозиції заради створення нового тимчасового уряду, який буде мати широку підтримку», – наголосив держсекретар США.

У Києві протягом усієї ночі відбувалися переговори, в яких брав участь президент Янукович, лідери української опозиції, міністри закордонних справ Німеччини та Польщі. Про результати цих переговорів ще не повідомляли.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG