Доступність посилання

ТОП новини

Кримський парламент не проводитиме «сепаратистської» сесії – віце-спікер


Верховна Рада Криму не планує сьогодні проводити позачергову сесію. Про це повідомив Радіо Свобода віце-спікер парламенту автономії Григорій Іоффе.

За його словами, натомість депутати зберуться на розширене засідання фракції Партії регіонів, щоб обговорити політичну ситуацію в Україні.

Лідер фракції Курултаю Рефат Чубаров підтвердив кореспонденту Радіо Свобода, що сьогодні зранку йому зателефонували із секретаріату Верховної Ради Криму і повідомили про скасування позачергової сесії і проведення депутатських зборів парламентської більшості.

Напередодні депутати Рефат Чубаров і Леонід Пилунський заявили про намір керівників кримського парламенту скликати у п'ятницю о 12 годині позачергову сесію. За словами Чубарова, ухвалені рішення можуть принести Криму «хаос і катастрофу».

Голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов, перебуваючи 20 лютого у Москві, заявив, що Крим може вийти зі складу України, якщо в Києві зміниться влада. В інтерв’ю російським журналістам він сказав, що у цьому випадку Верховна Рада Криму керуватиметься лише своїми рішеннями і буде «вимушена» скасувати рішення 1954 року, коли Кримська область була передана з Росії до складу України.
XS
SM
MD
LG