Доступність посилання

ТОП новини

Режим Януковича повалено. Рада усунула його. Спікер − Турчинов. Нові керівники в СБУ, ГПУ, Міноборони. LiveBlog

Вибори президента призначено на 25 травня. Тимошенко на волі

Певно, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не читає Twitter, де колеги, до яких він апелює, висловлюють інші думки, ніж ті, які він озвучує в своїй заяві. Він також переконаний, що Майдан не представляє інтереси українського народу

Сергій Лавров зробив заяву, в якій «настійно закликав Німеччину, Польщу та Францію як країни, які активно просували і засвідчили підписання угоди від 21 лютого, використовувати свій вплив на опозицію, щоб домогтися його негайного виконання і приборкання бешкетників-молодчиків».

«Час припинити вводити в оману світову громадськість і вдавати, ніби сьогоднішній Майдан представляє інтереси українського народу», − зазначили у російському МЗС. «Франк-Вальтер Штайнмайер, Р.Сікорський і Л.Фабіус підтримали заклопотаність російської сторони, визнали невиконання опозицією своєї частини зобов'язань і обіцяли терміново зробити додаткові кроки з метою забезпечення реалізації досягнутих домовленостей», − стверджується в повідомленні російського дипломатичного зовнішньополітичного відомства.

Вікіпедія оперативно оновила інформацію на сторінці, присвяченій Віктору Януковичу

Юлія Тимошенко звільнена, їде в аеропорт

Як повідомляє кореспондент Радіо свобода, Юлію Тимошенко вивезли з будівлі лікарні Харкові на сидячому візку. Вона сіла в машину, і за повідомленнями представнкиів її партії, попрямувала до аеропорту.

Прихильники екс-прем'єра кричать «Ура!»

ВІЧНАЯ ПАМ'ЯТЬ


Дострокові президентські вибори мають відбутися 25 травня - рішення Верховної Ради
Янукович називає незаконними останні ухвалені у Раді рішення і заявляє, що нічого не підписуватиме.

А тим часом Верховна Рада в ці хвилини ухвалила постанову про імпічмент президента Януковича, 317 голосів


Віктор Янукович відмовився йти у відставку й дав інтерв'ю одному з харківських телеканалів. Називає події в Україні "нацистським повтором", сподівається продовжувати переговори з ЄС

Віктор Янукович, який відмовився йти у відставку, дав інтерв'ю одному з харківських телеканалів. Інтерв'ю було показано на телеканалі "112"

«Мене весь час лякають ультиматумами, я нікуди не збираюся виїжджати з країни», - заявив Янукович.

«Я не збираюся подавати у відставку. Я законно обраний президент, мені давали гарантії всі міжнародні посередники, з якими я працював, що вони дають гарантії безпеки. Я подивлюся, як вони будуть виконувати цю роль», - додав він.

Однак раніше голова МЗС Польщі Радослав Сікорський заперечив існування в Януковича гарантій безпеки.

Міноборони та МВС сьогодні зробили заяви, що переходять на бік народу й залишаються вірними присязі, яку йому давали. Міліція готова захищати правопорядок разом з активістами Майдану, а офіцери заявили, що жодної участі в політичному конфлікті не братимуть.


ВАЖЛИВО: ЗБРОЙНІ СИЛИ З НАРОДОМ УКРАЇНИ

Збройні сили України жодним чином не можуть і не будуть втягнуті у політичний конфлікт, залишаються вірними українському народу та продовжують виконувати завдання, покладені на них державою.

Про це йдеться у заяві Міністерства оборони України.

«У цей непростий для країни час ми, співробітники Міністерства оборони України, наголошуємо, що були і залишаємося вірними військовій присязі, Конституції України та продовжуємо дотримуватися вимог статутів Збройних сил України та законів, які регламентують діяльність оборонного відомства. Ми глибоко сумуємо з приводу загибелі людей і сподіваємося, що таке більше ніколи не повториться в нашій країні», − сказано у повідомленні.

Відомство підкреслює, що ЗСУ жодним чином не можуть і не будуть втягнуті у політичний конфлікт.

«Військовослужбовці та працівники Міністерства оборони України залишаються вірними українському народу та продовжують виконувати завдання, покладені на них державою. Слава Україні!», − йдеться у заяві.
Самооборона взяла під охорону об'єкти Межигір'я для опису

Всі об’єкти на території Межигір'я охороняють активісти Самооборони, чекають опису будівель і перевірки їх саперами, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

До Межигір'я вирушило багато людей, на дорозі утворилися пробки. На території маєтку людей наразі всередину приміщень не пускають, пропонують прогулятися парками.

Одна з відвідувачок в коментарі Радіо Свобода охарактеризувала архітектуру цієї заміської резиденції, як «донецьке рококо».

По території Межигір'я розбрелися близько 20 рідкісних видів фазанів, а також собаки, які там утримувалися. Люди приносять їм їжу. Там є також вольєр зі страусами

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG