Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція пройшла в закрите приміщення Сумської ОДА через «чорний хід»


Сумські депутати від опозиції ведуть переговори з керівниками міста та області в будівлі обладміністрації. Туди вони потрапили через «чорний хід», оскільки центральні входи заблоковані зсередини. Люди з Майдану перейшли на задній двір будівлі. Вони спілкуються з міліціонерами, які охороняють вхід. Мітингувальники вмовляють їх перейти на бік народу.

Сумчани вимагають від голови облдержадміністрації Ігора Яговдика, міського голови Геннадія Мінаєва та голови Сумської облради Геннадія Михайленка скликати у п’ятницю позачергові сесії міської та обласної рад. Активісти та опозиціонери вже підготували пропозиції до порядку денного.

Ще вчора сумське віче проголосувало за пропозиції, які сьогодні мають підтримати на позачергових сесіях депутати. Мітингувальники вимагають відкликати з Києва сумських силовиків, повторне прийняття присяги та особисті заяви усіх працівників сумських силових структур щодо вірності народу та гарантій невиконання злочинних наказів, засудження політики центральних органів влади, перевибори президента та ВР, притягнення до відповідальності керівників, які організували побиття сумчан в приміщенні Будинку Рад в ніч на 27 січня, присутність керівників області та міста на зібраннях громади, створення при голові ОДА громадський дорадчий орган «Раду старійшин» та сприяння створенню загонів самооборони.

Ввечері 20 лютого близько 400 хлопців, переважно з «Правого сектору», в касках, щитами й палками пройшли ходою до міського відділку міліції, раз-по-раз, кидаючи в бік міліціонерів пляшки з запальною сумішшю. Після 3-годинних перемовин з міліціонерами активісти домовились припинити сутички і мирно розійтися.
XS
SM
MD
LG