Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС поки що не реагують на заяву Януковича


Майя Коціанчич
Майя Коціанчич
Європейський союз не реагує на заяву адміністрації президента України про ініціювання дострокових виборів та повернення до конституції 2004 року, бо чекає офіційного підтвердження цього від усіх сторін. Про це заявила Майя Коціанчич, речниця голови Верховного представника ЄС із закордонної політики Катрін Аштон.

«Ми маємо справу з усіма сторонами, що залучені (до пошуку рішення в Україні), тобто, президентом Януковичем та опозиційними лідерами. Робота триває, але офіційного підтвердження цій заяві ми ще не маємо. Ми очікуємо укладення угоди, її підписання всіма сторонами», – сказала речниця.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у Брюсселі пояснюють, що угода, якої можуть досягти в Україні, має бути підписана всіма сторонами й отримана представництвом ЄС у Києві. «Тобто, це має бути дещо, що могло б представляти собою гарантію», – каже Коціанчич.

Сьогодні президент України Віктор Янукович сьогодні заявив, що ініціює дострокові вибори президента, повернення до Конституції 2004 року і формування уряду національної довіри.
XS
SM
MD
LG