Доступність посилання

ТОП новини

Міліція з народом – міліціонери з Галичини на Майдані в Києві


Львівська міліція на сцені Євромайдану, 21 лютого 2014 року
Львівська міліція на сцені Євромайдану, 21 лютого 2014 року
Київ – 21 лютого Майдан вигуками «Героям слава!» і «Міліція з народом!» вітав приїзд правоохоронців Львівщини, які прибули до Києва, щоб влитися в Самооборону Майдану. Принаймні, саме так пояснив Радіо Свобода появу кількох сотень міліціонерів у формі один із їхніх очільників.

Полковник Василь Крикальський, начальник Радехівського райввіділу УМВС Львівської області, вважає, що кожен правоохоронець, який присягав на вірність народові України, повинен захищати саме народ України, а не окремих його представників.

Якщо буде потрібно, якщо до нас не дослухаються люди при владі, то ми теж тоді беремо зброю
Василь Крикальський
«Ми приїхали у дійсності захищати інтереси народу. І якщо буде потрібно, якщо до нас не дослухаються люди при владі, то ми теж тоді беремо зброю. Зі мною погодяться, я впевнений, усі міліціонери Галичини, а після нас і всі міліціонери України», – пояснив Крикальський.

За його словами, працівники МВС сподівались до останнього, що кризу буде вирішено мирним шляхом, але коли напередодні в Києві пролилася кров, офіцери вирішили терміново виїжджати «на Київ».

На Майдан міліціонерів провів колишній міністр внутрішніх справ, нині голова громадської «Третьої республіки» Юрій Луценко.

Діючі працівники міліції прийшли сюди, щоб виконувати слова присяги, дані не кривавій банді, а українському народові
Юрій Луценко
«Діючі офіцери міліції, діючі начальники районних відділків МВС попросили мене приїхати і провезти їх через наші блокпости, аби вони змогли бути тут з вами на Майдані. Я знаю, що ми спізнилися, кров пролилась, але нині Майдан став більш безпечним, бо у його лави вливаються діючі працівники міліції. Вони прийшли сюди, щоб виконувати слова присяги, дані не кривавій банді, а українському народові», – заявив Луценко зі сцени Майдану.

Міліція з народом

Правоохоронці запевнили, що готові боронити народ України, як того вимагає від них присяга. При цьому у разі застосування владою сили проти мирних протестувальників, міліціонери готові дати належну відсіч.


Якщо у бік Майдану поступить хоч один постріл, ми візьмемося за зброю
Один із офіцерів, виступаючи зі сцени, закликав владу ніколи більше не використовувати зброю проти народу, інакше буде адекватна відповідь.
«Якщо у бік Майдану поступить хоч один постріл, ми візьмемося за зброю і дамо таку відсіч, якої ви у житті не мали. Я попереджую – не дай Боже, буде команда, вся міліція Львівщини, а після того Тернопільщини, і далі по ланцюжку, аж до півдня і сходу – вся міліція буде тут і дасть вам належний відпір», – наголосив він.

МВС України не коментує нинішньої появи на Майдані працівників правоохоронних органів зі Львівщини.

Міліціонери Львівщини йдуть на Майдан, співаючи гімн
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG