Доступність посилання

ТОП новини

Польща занепокоєна закликами продовжити насильство в Україні


Будівля МЗС Польщі у Варшаві
Будівля МЗС Польщі у Варшаві
Польща з занепокоєнням сприймає заклики до насильства і продовження агресивних дій, які висувають деякі угруповання в Україні, заявило сьогодні ввечері Міністерство закордонних справ у Варшаві.

Ці заклики можуть поставити під загрозу реалізацію порозуміння, яке створює реальну перспективу мирного сценарію розвитку подій, заявив речник МЗС Марцін Войцеховський.

У світлі перших позитивних наслідків підписаного сьогодні порозуміння радикалізація настроїв могла б принести непоправні втрати, застерігає Польща.

У Києві сьогодні президент Віктор Янукович і лідери трьох опозиційних фракцій українського парламенту, Віталій Кличко, Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок, підписали угоду між владою та опозицією про врегулювання кризи в Україні. На виконання цієї угоди Верховна Рада, зокрема, вже ухвалила закони, які передбачають повернення Конституції в редакції 2004 року і звільнення від відповідальності учасників останніх протестів.

Водночас із цією домовленістю, що не передбачає негайної відставки Януковича, незгодні багато учасників протестів. Зокрема, ввечері на Майдані в Києві пролунали заяви про готовність іти на штурм урядового кварталу, якщо президент не піде у відставку вже до завтра.
XS
SM
MD
LG