Доступність посилання

ТОП новини

«Вірменський Комітет солідарності з Майданом» заявив про підтримку українських мітингувальників


«Вірменський Комітет солідарності з Майданом» оприлюднив декларацію, у якій виклав мету свого заснування і наголосив на підтримці українських мітингувальників.

«Ми, ті, що нижче підписалися, виражаємо свою повну підтримку і солідарність громадянам України, які борються не тільки за свою, але й за нашу Свободу, і засновуємо «Вірменський Комітет солідарності з Майданом». Завдання комітету – політичне і моральне сприяння Майдану, поширення серед громадян Вірменії та вірмен, які проживають за кордоном, правдивої інформації про події в Україні, що є особливо важливим на тлі розв’язаної російськими ЗМІ широкомасштабної пропагандистської кампанії, заснованої на брехні, ксенофобії та розпалюванні ненависті», – йдеться у заяві.

Комітет закликає міжнародну спільноту вжити заходів для захисту українських громадян від «влади, яка їх вбиває». «І в першу чергу домагатися якнайшвидшого усунення від посади президента Віктора Януковича», – наголошують підписанти.

Вони також вимагають дати правову оцінку діям Януковича і його оточення, а також створити Міжнародний трибунал для розслідування діяльності українських посадових осіб, фактів іноземного втручання, спрямованого на підготовку та здійснення злочинів проти державності й народу України.

«Ми захоплені мужністю українців, які стали на захист державного суверенітету та своєї громадянської гідності, сповнені рішучості не допустити, щоби їхня батьківщина була наступною після Вірменії здобиччю неоімперської політики Кремля», – зазначають у вірменському комітеті.

Підписанти декларації заявляють, що, на їхню думку, процеси в Україні «матимуть величезне значення для майбутнього пострадянських країн, і передусім тих, які стали учасниками ініціативи ЄС «Східне партнерство», а також для загальноєвропейської безпеки та утвердження європейських цінностей».
XS
SM
MD
LG