Доступність посилання

ТОП новини

Сікорський назвав нульовими шанси переконати Януковича піти у відставку


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав нульовими шанси на те, аби переконати президента України Віктора Януковича піти у відставку вже зараз, як цього вимагає Майдан.

Про це він сказав в інтерв`ю Gazeta Wyborza, коментуючи переговори з Януковичем.

«На це не було шансу. Це порозуміння, це максимум з того, що можна було очікувати, та більше, ніж я очікував ще 48 годин тому», − сказав Сікорський.

Міністр зазначив, що під час переговорів Янукович неодноразово виходив для телефонних розмов з Президентом Росії Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, віце-президентом США Джозефом Байденом та іншими.

«Це була динамічна ситуація, по ходу якої він змінив точку зору. Вдалося його переконати до того, на що спочатку він абсолютно не хотів погодитися, а саме − на скорочення своєї каденції», − сказав Сікорський. За його словами, Янукович під час розмови говорив, що проситиме політичного притулку в Росії, а також не обіцяв, що не братиме участі у наступних виборах президента.

«У певний момент він зблід. Це для нього дуже напружений час», − додав польський міністр. Сікорський висловив сподівання, що Янукович цього разу використає шанс, який йому дали.
XS
SM
MD
LG