Доступність посилання

ТОП новини

Добкін втік до Росії і тепер не буде кому захистити Леніна?


«Гепа Допа», Геннадій Кернес і Михайло Добкін – карикатура на виставці Юлія Журавля просто неба на Європейській площі у Києві
«Гепа Допа», Геннадій Кернес і Михайло Добкін – карикатура на виставці Юлія Журавля просто неба на Європейській площі у Києві
Харків – В суботу увечері під час екскурсії будівлею Харківської облдержадміністрації для членів ради місцевого Євромайдану активісти побачили, що на дверях кабінету голови ОДА відсутня іменна табличка Михайла Добкіна, замість неї видно лише сліди від цвяхів. Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заступник голови ОДА з організаційних питань Василь Хома сказав, що її зняли помічники Михайла Добкіна.

«Хто зняв табличку, на це запитання можуть відповісти ті, хто її знімав. Напевно, помічники чи ті особи, яким це було доручено», – зазначив Василь Хома.

Чиновник твердить, що не знає, де Добкін, і що в суботу Харківська облдержадміністрація не працювала, За його словами, він підтримує зв’язок із першим заступником голови ОДА Валентином Дулубом.

Василь Хома каже, що державна адміністрація Харківщини працює без посилених заходів безпеки. «Немає ніякого посиленого режиму. Тут досить мало правоохоронців. Основна варта міліціонерів на вулиці. На мій погляд, ситуація в будівлі абсолютно стабільна, поки що немає ніяких ознак того, що ситуація може вийти з-під контролю», – зазначив заступник голови ОДА.

Коментуючи ухвалену резолюцію учасників суботнього з’їзду органів місцевого самоврядування всіх рівнів, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, Василь Хома наголосив, що на подібних зборах «рішення мають виключно рекомендаційний характер і можуть розглядатися як такі, що можуть виконуватися».

«Вважаю, що є законодавчо визнані механізми ухвалення рішень. На сесіях сільських, селищних, районних, міських та обласних рад ухвалюються рішення згідно з регламентом закону про місцеве самоврядування України», – зауважує Василь Хома.

Євромайданівці перевірили кабінет Добкіна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

Добкін і Кернес поспіхом покинули Україну

Раніше у державній прикордонній службі підтвердили, що голова ОДА Михайло Добкін та міський голова Геннадій Кернес перетнули українсько-російський кордон.

Свій вечірній візит до облдержадміністрації представники Харківського Євромайдану назвали інспекцією кабінетів державних чиновників, мовляв, хотіли пересвідчитися, що документи не спалені, щоб згодом новій владі можна було передати обласну структуру в робочому стані. За їхніми словами, у кабінеті, де працював Михайло Добкін, руками нічого не чіпали. Забрали лише трофей – портрет вже екс-президента України Віктора Януковича.

«Забрали як трофей портрет Януковича, який висів за спиною «губернатора». І понесемо на Майдан показати людям», – сказав один із організаторів Євромайдану в Харкові Володимир Чистілін.

Тітушки захищають пам’ятник Леніна від демонтажу

Тим часом вже вночі перед будівлею обласної адміністрації з’явилися барикади. Їх звели євромайданівці разом із футбольними фанатами ультрас після того, як на площі «Свободи» близько 12-ї ночі почалися сутички із молодиками спортивної статури, так званими тітушками, які прийшли захищати пам’ятник Леніну від демонтажу. «Зводимо барикади, аби захиститися від нападів тітушок», – кажуть євромайданівці.

Навколо самого монумента Леніну теж з’явився паркан, за яким стоять хлопці, що захищають скульптуру. Члени харківського Євромайдану дійшли згоди, що пам’ятник демонтуватимуть тільки після узгодження технічних питань, щоб не пошкодити інфраструктуру площі «Свободи», тунелі метрополітену, що проходять під майданом, та комунальні мережі. Передбачається, що демонтажу Леніну перешкоджатимуть комуністи та харків’яни, що незгодні з руйнацією історичних пам’ятників.

Харківський пам’ятник Леніну найвищий в Україні, разом з постаментом його висота сягає понад 21 метра.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG