Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові майданівці зачинились в ОДА, бо їх атакують тітушки


У Харкові активісти Євромайдану, рятуючись від нападів осіб спортивної статури, так званих тітушок, зачинилися в будівлі обласної держадміністрації. А тітушки з дерев’яними палицями продовжують стояти на вулиці біля будівлі.

Між нападниками та приміщенням стоїть кордон міліціонерів, близько 50 осіб у шоломах і бронежилетах, але без зброї. Правоохоронці не втручаються в конфлікт.

«В холі будівлі перебувають кілька десятків ультрас. Вони бояться звідси виходити. Хоча із вікон уже не видно тітушок, але є побоювання, що коли вийдемо зовні, то вони можуть на активістів знов наїжджати прямо машинами. Вже кілька таких випадків увечері було, коли спеціально на людину наїжджала машина», – розповів Радіо Свобода відомий український письменник Сергій Жадан, який є одним із організаторів харківського Євромайдану. Він разом із ультрас, ймовірно, залишиться в ОДА до ранку.

Ще один співрозмовник Радіо Свобода на ім’я Сергій, який зараз перебуває у фойє ОДА, розповів, що сутички почалися пізно увечері біля пам’ятника Леніну і згодом перемістилися до будівлі облдержадміністрації. Серед активістів Майдану є травмовані.

Припускають, що на охорону пам’ятника Леніну, щоб запобігти його демонтажу, могли вийти бійці клубу «Оплот», яким керує Євген Жилін, котрі влаштували сутички з євромайданівцями та ультрас.

У суботу під час з’їзду в Харкові органів місцевого самоврядування Південного Сходу України, що його проводив керівник облдержадміністрації Михайло Добкін, лідер «Оплоту» Євген Жилін із трибуни просив озброїти активістів його організації та пропонував самоорганізовуватися харків’янам.
XS
SM
MD
LG