Доступність посилання

ТОП новини

Міністри закордонних справ Росії і США поговорили про Україну


Джон Керрі і Сергій Лавров
Джон Керрі і Сергій Лавров
Міністри закордонних справ Росії і США Сергій Лавров і Джон Керрі під час телефонної розмови обговорили ситуацію в Україні. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Росії.

«З нашого боку було наголошено, що головне зараз – забезпечити виконання угоди про політичне урегулювання за 21 лютого, від чого ухиляється українська опозиція, що фактично захопила весь Київ, відмовляється здавати зброю і продовжує робити ставку на насильство», – зазначили у російському відомстві.

«З огляду на це міністр звернув увагу на те, що під документом стоять підписи представників низки західних держав, а США офіційно привітали факт його укладення», – додали у МЗС Росії.

Згідно з повідомленням на сайті Державного департаменту США, у розмові з Лавровим Джон Керрі наголосив, що Вашингтон підтримує позицію Верховної Ради України «швидко стабілізувати політичну й економічну ситуацію у країні».

«Держсекретар Керрі наголосив на готовності Америки співпрацювати з усіма членами міжнародної спільноти й міжнародними інституціями задля підтримки України й українського народу у цей критичний час. Держсекретар Керрі висловив надію на те, що Російська Федерація долучиться до нас, до Європейського союзу і його країн-членів і до інших країн, щоб допомогти Україні перегорнути сторінку і вийти з кризи сильнішою, об’єднаною і такою, що рухається вперед, – через нові вибори і реформи, яких вона критично потребує», – повідомили у Держдепартаменті США.

Раніше посол США в Україні заявив, що у Вашингтоні і Москві по-різному оцінюють події в Україні.
XS
SM
MD
LG