Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: легітимність органів влади в Україні викликає сумнів


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв
Прем’єр Росії Дмитро Медведєв заявив, що не бачить на сьогодні легітимних партнерів в Україні для діалогу.

«Строго кажучи, сьогодні там спілкуватися ні з ким. Легітимність цілої низки органів влади там викликає великий сумнів», – сказав Медведєв у Сочі.

Як заявив російський прем’єр, «якщо вважати урядом людей, які в чорних масках і з автоматами Калашникова їздять Києвом, то з таким урядом нам працювати буде складно».

За його словами, відкликання посла в Києві для консультацій означає «надзвичайне занепокоєння» ситуацією в Україні. «Нам не зрозуміло, що там відбувається, є реальна загроза нашим інтересам, життю та здоров’ю наших громадян», – сказав Медведєв.

Водночас, за його словами, всі підписані з Україною угоди дотримуватимуться. «Ті угоди, які мають юридично зобов’язальний характер, мають бути виконані. Ми співпрацюємо не з персоналіями, не з окремими людьми, це міждержавні відносини», – сказав російський прем’єр.

Він також сказав, що не знає, де перебуває екс-глава уряду України Микола Азаров. «Кожна людина має право обирати місце проживання, зокрема і колишній прем’єр-міністр України», – сказав Медведєв.
XS
SM
MD
LG