Доступність посилання

ТОП новини

Добкін заявляє, що балотуватиметься на президента


Михайло Добкін балотуватиметься в президенти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін заявив на брифінгу, що «ухвалив сьогодні рішення балотуватися на посаду президента в найближчій виборчій кампанії».

«Це рішення остаточне, і, коли прийде час, я буду реєструвати всі необхідні документи», – сказав він.

За словами Добкіна, він вирішив так, «виходячи з того, що йде тотальний наїзд на права російськомовного населення, ухвалюються закони, які ставлять під загрозу тих, хто не сприймає фашизм і нацизм, виходячи з того, що сьогодні лунають заклики без суду і слідства розправлятися з багатьма людьми, які мають відмінну точку зору».

«На жаль, сьогодні дефіцит політиків, які сьогодні готові відстоювати інтереси Південного Сходу», – сказав Добкін.

Крім того, він заявив, що буде готовий передати повноваження голови облдержадміністрації тільки тоді, коли мітингувальники проти його влади в області звільнять зайнятий ними перший поверх будівлі ОДА і «дадуть провести повний робочий день».

Євромайдан у Харкові мітингує сьогодні під будівлею ОДА, закликаючи Добкіна піти у відставку. Поруч мітингують прихильники нинішнього обласного керівника, які також виступають за збереження пам’ятника Леніну. Цей пам’ятник без успіху намагалися знести, але з’ясували, що просто скинути важку споруду небезпечно через метро та інші підземні комунікації, що пролягають поруч.

Дострокові вибори президента України призначені на 25 травня. Як очікують, Центральна виборча комісія має оголосити початок виборчої кампанії найближчим часом, можливо, вже сьогодні.
XS
SM
MD
LG