Доступність посилання

ТОП новини

Харківські євромайданівці тимчасово знімають питання про демонтаж Леніна


Супротивники Майдану також проти багатіїв при владі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Харків: супротивники Майдану також проти багатіїв при владі

На Євромайдані в Харкові заявили сьогодні, що за ситуації, яка склалася, вважають питання про демонтаж пам’ятника Леніну не першочерговим. Його будуть обговорювати після дискусій поміж харків’янами.

Як заявила координатор харківського Євромайдану Вікторія Черевко, майданівці категорично засуджують ситуацію навколо демонтажу цього пам’ятника, яку штучно накручує міський голова Харкова Геннадій Кернес. За її словами, це питання мешканці Харкова мають вирішити у спокійній атмосфері.

Крім того, сказала вона, євромайданівці вимагають створити слідчу комісію, яка б розслідувала, за її словами, корупційну діяльність харківського міського голови, а також оперативно розслідувати, хто стоїть за силовими діями «бандитських угруповань, що калічили мешканців Харкова, які брали участь у мирних зібраннях, за останні три місяці».

Заяві Євромайдану про пам’ятник Леніну зраділи його оборонці, що отаборилися біля постаменту. Але вони заявляють, що про всяк випадок не згортатимуть свого табору, інформує кореспондент Радіо Свобода.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес допоміг захисникам скульптури Леніна облаштуватися табором, надавши їм польові кухні, біотуалети і все необхідне для цілодобового мітингування.

Питання про демонтаж пам’ятника Леніну в Харкові порушили в суботу під час мітингу євромайданівців. Цей пам’ятник намагалися знести, але з’ясували, що просто скинути важку споруду небезпечно через метро та інші підземні комунікації, що пролягають поруч.
XS
SM
MD
LG