Доступність посилання

ТОП новини

Активісти влаштовують Міграційній службі «громадський контроль»


Активісти влаштували ДМС «громадський контроль»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00
Адвокати біженців і шукачів притулку та громадські активісти зайшли сьогодні у приміщення Державної міграційної служби, щоб перевірити інформацію про передачу інформації про цих людей спецслужбам країн, звідки ті тікали.

«У нас є обґрунтовані підозри щодо співпраці Державної міграційної служби зі службами безпеки інших країн, що суперечить законодавству. Ми прийшли сюди із громадським контролем, так би мовити, і для того, щоб передивитися справи наших клієнтів», – заявила адвокат Ксенія Проконова.

За словами юриста, отримати повний доступ до цих справ вона та її колеги не могли навіть за вироком суду.

У ДМС це заперечують. Заступник голови ДМС Микола Кравець заявив, що всі відмови юридично обґрунтовані.

Серед вимог активістів – відставка і розслідування діяльності нинішнього керівництва Міграційної служби.

«Ковальчук, Шейбут і Грицак – люди, які пов’язані із попереднім режимом, люди, у яких бекграунд – Міністерство внутрішніх справ, КДБ СРСР і СБУ, які перетворили Державну міграційну службу на напівполіційний підрозділ, окрім того, треба розслідувати, чи вони використовували роботу тут для свого особистого збагачення», – заявив Максим Буткевич, співкоординатор проекту «Без кордонів», який серед інших також був присутній на акції.

Новий очільник Міністерства внутрішніх справ, до підпорядкування якого входить ДМС, Арсен Аваков запросив групу активістів до себе на переговори. Наразі частина з них поїхала до МВС, інша залишилася чергувати у приміщенні Міграційної служби.

Сейфи зі справами біженців та шукачів притулку і кабінет, у якому вони перебувають, опломбували до завтра. Активісти запевняють, що блокувати роботу відомства ніхто не буде, але до виконання вимог вони відмовляються залишати приміщення.
XS
SM
MD
LG