Доступність посилання

ТОП новини

Представники Росії заперечують плани швидко видавати у Криму російські паспорти


Депутат Державної думи Росії від фракції ЛДПР Леонід Слуцький, який перебуває сьогодні у Криму, заявив, що його слова про можливість надавати мешканцям Криму російські паспорти буде нелегко втілити.

«Це дуже тонка матерія. Це треба відпрацьовувати в цілій низці федеральних відомств. Це треба виносити на рішення найвищого керівництва Росії. І, звичайно, ми повинні розуміти, що, якщо такі пропозиції будуть затверджені законодавством у Росії, такі норми викличуть дуже різку реакцію в Києві. Ми не можемо робити того, що може стати провокацією до збройних дій, кровопролиття, в першу чергу серед наших співвітчизників», – заявив у Севастополі російський парламентар із Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жиріновського.

А в генеральному консульстві Росії в Сімферополі повідомлення про таку можливість спростували. Як заявив генконсул В’ячеслав Світличний, «це повна нісенітниця і поширення чуток». За його словами, які наводить російське агентство «Інтерфакс», генконсульство працює у звичайному режимі, ніякої підготовки до видачі паспортів не здійснює – «хтось видає бажане за дійсне», наголосив він.

Раніше сьогодні російський депутат Слуцький, як повідомляли, обіцяв проросійським активістам, що Росія готова розпочати видачу свого громадянства українцям, насамперед, кримчанам, за полегшеною процедурою.

Депутати Держдуми від ЛДПР у Москві, за повідомленнями, внесли на розгляд законопроект, що міг би передбачити таку можливість, але його ще й не починали розглядати.

У 1990-х роках Росія вже видавала охочим паспорти від імені своєї держави, але, як потім з’ясували їхні власники, громадянства Росії вони цим не отримали.
XS
SM
MD
LG