Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові 300 захисників пам’ятника Леніну мітингують під міськрадою


Близько 300 людей прийшли сьогодні в Харкові до будівлі міської ради, де в ці хвилини розпочинається сесія.

Учасники мітингу вимагають не чіпати пам’ятник Леніну. Вони стоять із прапорами Компартії і тримають у руках плакати з написами «Руки геть від пам’ятника Леніну», «Захистимо наш Харків», «Вандали, геть із Харкова».

На сесії міськради депутати визначатимуться щодо ініціативи координаційної ради харківського Євромайдану про демонтаж пам’ятника Леніну.

З такою ініціативою євромайданівці виступили 22 лютого, але вже 25 лютого координаційна рада вирішила, що питання демонтажу пам’ятника не на часі, і це питання варто далі обговорювати.

На думку активістів Євромайдану, зараз це питання активно використовує у своїх власних політичних інтересах міський голова Харкова Геннадій Кернес.


Протягом останнього тижня центральними і східними областями України прокотилася хвиля «ленінопаду». Пам’ятники «вождю світового пролетаріату» знесені в багатьох містах і селах. Харківський Ленін, який разом із постаментом є найвищим в Україні, є частиною архітектурного ансамблю площі Свободи, спорудженого у 20–30-ті роки минулого століття, коли Харків був першою столицею радянської України.
XS
SM
MD
LG