Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: боротьба українців – це не «США проти Росії»


Держсекретар США Джон Керрі (ліворуч) і міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ, Вашингтон, 25 лютого 2014 року
Держсекретар США Джон Керрі (ліворуч) і міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ, Вашингтон, 25 лютого 2014 року
Українці, які вийшли на Майдан, захищають право самостійно обирати майбутнє. Про це держсекретар США Джон Керрі заявив у Вашингтоні після зустрічі з міністром закордонних справ Великої Британії Вільямом Гейґом.

«Це не гра з нульовою сумою. Це не Захід проти Сходу. Так не має бути. Це не «Росія чи Сполучені Штати». Українці роблять власний вибір щодо власного майбутнього», – наголосив Керрі.

Він додав, що США зацікавлені у співпраці з Росією та іншими країнами, щоб в Україні запанував мир після «страшного насильства, яке відбулося на Майдані і було шоком для всіх у світі».

Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Гейґ також підтвердив прихильність його країни мирному розв’язанню ситуації в Україні.

«Наш головний інтерес – це вільна, демократична Україна, люди в якій можуть ухвалювати власні рішення щодо їхнього майбутнього», – сказав британський міністр.

Міністерство закордонних справ Росії цього тижня назвало «диктаторськими, а іноді й терористичними» методи нової української влади. Москва також має «серйозні сумніви» щодо легітимності багатьох державних органів України. Про це в понеділок заявив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.
XS
SM
MD
LG