Доступність посилання

ТОП новини

Біля парламенту Криму сутички, від спікера вимагають перенести сесію


Учасники антисепаратистського мітингу, який відбувається біля стін Верховної Ради Криму, прорвали міліцейське оточення і зайшли у внутрішніх дворик парламенту.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, періодично виникають сутички між протестувальниками, які виступають проти сепаратизму, і представниками проросійських сил.

За словами кореспондента Радіо Свобода, щонайменше один проросійський активіст отримав незначні ушкодження, його відвели всередину парламенту.

Тим часом, голова Меджлісу Рефат Чубаров поставив вимогу перед спікером кримського парламенту Володимиром Константиновим перенести або скасувати позачергову сесію для уникнення протистояння і подальшого загострення ситуації в Криму.

За його словами, Константинов попросив дві години для консультацій з фракцією Партії регіонів.

Позачергова сесія Кримського парламенту має відбутися сьогодні о 15:00. До порядку денного внесені два питання – «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та АРК» і «Про звіт Ради міністрів АРК».

Під стінами парламенту Криму зібралися, за різними оцінками, від 5 до 10 тисяч кримських татар і кримчан інших національностей, які виступають проти сепаратизму. Крім того, на мітинг прийшли прихильники проросійських сил. Їх, за даними кореспондента Радіо Свобода, кілька сотень.
XS
SM
MD
LG