Доступність посилання

ТОП новини

Посольство у США переключилось на потреби нової влади


Олександр Моцик, посол України у США
Олександр Моцик, посол України у США
Посольство України у США наразі заклопотане тим, щоб Україна отримала всю можливу допомогу зі США. Про це інтерв'ю «Голосу Америки» розповів посол України у США Олександр Моцик.

«Ми активно працюємо над тим, щоб повністю задіяти американський потенціал для допомоги Україні у ці непрості дні», – відзначив посол.

За словами посла України у США, зараз у Міністерстві закордонних справ можливо не той час, коли звідти можна отримувати усі директиви щодо роботи.

«З Києва надходять певні директиви, але роботу з багатьох питань ми ініціюємо самостійно, тому що зараз у міністерстві, можливо, не той час, коли можна отримувати всі абсолютно директиви», – відзначив посол.

За словами посла, для дипломатів у США зараз особливо важливо, щоб Сполучені штати зайняли чітку і тверду позицію щодо територіальної цілісності України. Ще одним пріоритетом є чіткий сигнал з боку США «для тих, хто хотів би розіграти «Кримську карту».

Дипломат також підкреслив важливість отримання фінансової допомоги з боку США та підтримки у процесі, який передуватиме підписанню угоди про Асоціацію України з ЄС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG