Доступність посилання

ТОП новини

Російське видання стверджує, що знає, де Янукович і Пшонка (огляд преси)


Події, що відбуваються зараз в Україні або пов’язані з нею, залишаються головною темою преси Росії.

«До травня в Україні може настати дефолт», стаття під такою назвою з’явилась сьогодні в газеті «Московський комсомолець». У статті мовиться, що це може трапитися, якщо новий український уряд терміново не домовиться про зовнішній кредит. «Українська економіка не виживе без сторонньої допомоги. Кошти обіцяють надати як Росія, так і західні країни:США, Польща, Німеччина і Велика Британія. Щоправда, на думку експертів, кредитори будуть чекати до травня, коли відбудуться президентські вибори в Україні. Однак залишається небезпека, що країна не протримається і дефолт все ж оголосять до виборів. Російські банки, що володіють кредитними структурами в Україні, ризикують втратити ліцензії, а гривня, яка впаде, напевно потягне слідом за собою російський рубль», – вважає автор статті.

Газета нагадує, що наприкінці минулого року Росія, знизивши ціни на газ, пообіцяла викупити українські євробонди на суму в 15 мільярдів доларів. «Перший транш облігацій на 3 мільярди доларів Україна отримала. Тарифи на «блакитне паливо» також знизилися. Втім, це дозволило лише відносно спокійно пережити новорічні свята. З середини січня Україна знову почала відчувати гостру нестачу коштів. Але Москва говорить, що кредитна лінія для України не заморожена, а відкладена до формування нового уряду».

«Крим вирішує, з ким йому бути: з Росією чи Україною, – під таким заголовком «Комсомольська правда» друкує кримський репортаж. Кого підтримує автор статті у протистоянні, яке триває, неважко здогадатися з перших же рядків.

«Київ так і не зміг перепідпорядкувати Крим собі, а тому задіяв «п’яту колону» кримських татар, яких у середу і відправив на бій за Верховну Раду автономної республіки», – пише видання.

«Протестний рух у місті-герої Севастополі з кожним днем усе могутнішим. У середу городяни вирішили не впускати в мерію ставленика Києва Федора Рубанова, який відмовляється передати повноваження обраному народом меру Олексію Чалому – громадянинові Росії. А одного з міських депутатів взагалі мало не відлупцювали», – пише журналіст «Комсомольскої правди».

Для підтвердження відчуття правди наведено діалог: «На підступах до мерії активісти зупиняють хлопця із жовто-блакитною стрічкою.

– Це що?! – показують на неї.

– Ну, я за єдину Україну... – бурмоче хлопець.

– Немає тієї України більше, скінчилася на Майдані! Сам знімеш? У Севастополі зараз наваляти можуть за будь-яку антиросійську фразу».

Щоденне видання «РБК Daily» стверджує, що з’ясувало місцеперебування Януковича і Пшонки. За даними видання, повалений президент України Віктор Янукович перебуває у Підмосков’ї, повідомляє газета. Два дні тому він зупинявся в готелі «Україна», а зараз живе в Барвисі. Про це «РБК daily» розповіли співрозмовники з числа провідних російських підприємців і високопоставлених чиновників. Один зі співрозмовників РБК розповів, що Янукович прибув до Москви у ніч на вівторок. За даними видання, поваленого президента бачили в готелі «Україна» (нині – Radisson Royal). Це підтверджує джерело, близьке до керівництва готелю.

За його словами, зараз повалений президент України перебуває у Барвисі. Там розташований «Клінічний санаторій «Барвиха» управління справами президента Росії... Колишній генпрокурор України Віктор Пшонка також імовірно перебуває в Москві. Людину, схожу на нього, кореспондент «РБК daily» зустрів у холі готелю «Україна» у середу вдень. Цю інформацію підтвердив співрозмовник «РБК Daily» в адміністрації російського президента. За його словами, колишній генпрокурор Віктор Пшонка дійсно оселився у готелі «Україна» і зняв президентський люкс на 11-му поверсі вартістю близько 400 тисяч рублів на добу з дисконтом. Видання нагадує, що нова влада України оголосила Віктора Януковича і Віктора Пшонку в міжнародний розшук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG