Доступність посилання

ТОП новини

Британія і Німеччина нагадують Росії про зобов’язання щодо України


Дейвід Камерон і Анґела Меркель під час зустрічі в Лондоні, 27 лютого 2014 року
Дейвід Камерон і Анґела Меркель під час зустрічі в Лондоні, 27 лютого 2014 року
Чільники Великої Британії і Німеччини нагадали сьогодні Росії про її зобов’язання підтримувати територіальну цілісність України.

«Нас особливо непокоїть становище у Криму. Кожна країна має поважати територіальну цілісність і суверенітет України. Росія дала зобов’язання про це, і тепер важливо, щоб Росія дотрималася свого слова», – заявив прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон.

Виступаючи на спільній прес-конференції в Лондоні разом із канцлером Німеччини Анґелою Меркель, яка прибула з візитом, він наголосив, що не має йтися про те, щоб змушувати українців обирати між Росією і Європою. «В інтересах на усіх, щоб Україна була стабільна й заможна і мала міцні відносити з сусідами, і всі ми, включно з Росією, маємо працювати для того, щоб так і було. Світ спостерігатиме за цим», – заявив Камерон.

Меркель, зі свого боку, теж виступила зі схожою заявою.

Сьогодні зранку становище у Криму напружилося. Будівлі Верховної Ради і Кабінету міністрів Криму захопили невідомі озброєні люди. Верховна Рада просто в захопленій будівлі ухвалила рішення про референдум, який має стосуватися розширення повноважень автономії.

Росія, разом зі США і Великою Британією, підписала 1994 року так званий «Будапештський меморандум», яким вона зобов’язалася підтримувати територіальну цілісність і суверенітет України.
XS
SM
MD
LG