Доступність посилання

ТОП новини

У Львові запроваджують люстрацію всіх новопризначених посадовців


Комітет Майдану Львівщини створив сьогодні Люстраційний комітет, який працюватиме до ухвалення закону про люстрацію.

Головною метою такої ради є унеможливити призначення на керівні посади в органи центральної та місцевої влади, правоохоронну і судову систему осіб, що співпрацювали з режимом колишнього президента Віктора Януковича, а також не відповідають політичному, економічному і кримінальному критеріям, заявив комітет.

Не зможе обіймати державну службу людина, яка перебувала у Партії регіонів, КПУ та СДПУ(о), взаємодіяла з кримінальним середовищем, подавала неправдиву декларацію про доходи, була корупціонером, причетна до відчуження комунальних чи державних ресурсів.

Громадську люстрацію проводитимуть громадські активісти і журналісти. А гарантом виконання рішень Люстраційного комітету Майдану є «Народна самооборона».

Комітет майдану Львівщини вимагає від виконувача обов’язків президента, Верховної Ради до призначення на посади в органах центральної і місцевої влади здійснювати публічне попереднє обговорення і люстрацію кандидатів. У випадку, якщо призначення відбуватимуться без згоди громади, Комітет Майдану ігноруватиме їх і вживатиме всіх можливих засобів для встановлення справедливості, мовиться в заяві.

Водночас Комітет Майдану вимагає від чиновників, які займали керівні посади під час правління режиму Януковича, написати заяви на звільнення.

Активісти Самооборони Львівщини приходять до високих посадовців області з вимогою звільнятися з роботи. Під тиском громади заяви на звільнення написала більшість посадовців області.
XS
SM
MD
LG