Доступність посилання

ТОП новини

МВФ направляє робочу групу до України


Крістін Лаґард
Крістін Лаґард
Міжнародний валютний фонд направить до Києва робочу групу, яка має провести попередній діалог із владою України, заявила сьогодні директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард.

За її словами, влада України сьогодні повідомила її про прохання надати підтримку МВФ, і фонд готовий відповісти на це.

Результати діалогу робочої групи дадуть МВФ змогу зробити незалежну технічну оцінку економічного становища в Україні і водночас почати обговорення з владою країни реформування економічної політики, мовиться в заяві фонду. Ідеться про реформи, що могли б стати підставою для програми допомоги від МВФ.

Крім того, Міжнародний валютний фонд також обговорює способи, як найкраще надати Україні підтримку в цей критичний момент історії країни, з усіма своїми міжнародними партнерами, і на двосторонніх, і на багатосторонніх засадах, заявила Лаґард.

«Із цього огляду нас заохочують численні заяви про підтримку, які вже пролунали», – додала вона.

Сьогодні в Києві міністр фінансів Олександр Шлапак повідомляв, що новий український уряд звернувся до Міжнародного валютного фонду з проханням направити місію для підготовки нової програми фінансової допомоги, обсяг якої уряд оцінює щонайменше у 15 мільярдів доларів.

Раніше Європейський союз і США вже заявляли, що підтримають багатосторонню програму допомоги Україні з участю низки країн і їхніх об’єднань, а також міжнародних фінансових інституцій, у першу чергу МВФ.
XS
SM
MD
LG