Доступність посилання

ТОП новини

США критикують Україну за права людини у 2013 році


Державний департамент США вважає, що найсерйознішою проблемою з порушеннями прав людини в Україні минулого року був дедалі більший вплив і тиск влади на засоби інформації, зокрема, все більшу терпимість влади до насильства щодо журналістів.

Другою значною проблемою в цій галузі став усе більший тиск на громадянське суспільство, неурядові організації і громадянських активістів, мовиться в розділі про Україну оприлюдненого в четвер звіту про становище з правами людини у світі у 2013 році.

Третьою великою проблемою була практика політично мотивованих переслідувань і затримань, зокрема, утримання в ув’язненні колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомило Бюро демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США, яке уклало звіт.

У документі перелічена й ціла низка інших порушень: зловживання щодо затриманих чи ув’язнених, серед того побиття і, як заявляють, катування; суворі й нездорові умови у в’язницях та інших місцях утримання; неефективна і корумпована система судочинства; неналежні умови для шукачів притулку; всюдисуща корупція в усіх галузях влади; насильство в суспільстві щодо жінок і зловживання щодо дітей, дискримінація, залякування й насильство щодо етнічних і сексуальних меншин; торгівля людьми; обмеження права на страйк; примусова праця тощо.

Влада переважно не притягала до відповідальності працівників силових структур, які вчиняли зловживання; правозахисники часто критикували судові переслідування за звинуваченнями в корупції як вибіркові і політично мотивовані; безкарність була проблемою всієї системи влади, мовиться у звіті.

Серед іншого, в ньому також згадано розгін 30 листопада мирної демонстрації на майдані Незалежності в Києві. Останні події на Майдані не ввійшли в часові рамки цього звіту.
XS
SM
MD
LG