Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку «народне ополчення» висунуло ультиматум місцевій владі


У Донецьку командир «народного ополчення» Павло Губарєв на сесії міської ради виставив ультиматум міському голові і заявив про недовіру голові Донецької облдержадміністрації Андрію Шишацькому.

Сьогодні Павло Губарєв, за підтримки народного депутата України Миколи Левченка (який до обрання народним депутатом був секретарем Донецької міської ради), виступив на сесії міськради з ультиматумом міському голові та місцевим депутатам.

Повний текст виступу Павло Губарєв поширив через соціальні мережі. «В Україні відбувся державний переворот, – йдеться у зверненні. – Верховна Рада України втратила свою легітимність, так як більша частина її депутатів зазнали насильства і загроз, а сам парламент перебуває під контролем озброєних людей Майдану… Є незаконним і новий Кабінет міністрів, оскільки він створений всупереч Конституції та законам України. Відповідно всі структури, що підкоряються Кабміну, в тому числі і силові, є незаконними… 22 лютого 2014 в Харкові на з’їзді депутатів місцевих рад Південно-Сходу, Криму та Севастополя вся повнота влади на Південно-Сході була передана місцевим органам влади та місцевого самоврядування. Однак Донецька облдержадміністрація своїм рішенням визнала єдиним легітимним органом влади на Україні Верховну Раду України».

«Народне ополчення» вимагало у Донецької міської ради визнати нелегітимними Верховну Раду України, новий Кабінет міністрів, Донецьку облдержадміністрацію і її голову Андрія Шишацького. Крім того, «народне ополчення» вимагало оголосити єдиним легітимним органом влади в місті Донецьку міську раду. Павло Губарєв також вимагав у міської ради визнати легітимною народну владу Севастополя і встановити з нею політичне, економічне і військове співробітництво. В ультиматумі, зокрема, зазначено, що при невиконанні цих умов «народне ополчення» визнає міську владу нелегітимною.

Міський голова Донецька заявив про неприйнятність будь-яких ультиматумів у бік міської ради. У той же час, на завтра в місті плануються масові акції за участі «ополчення». Прес-служба МВС у Донецькій області заявила, що про акцію знають і готові до різних ситуацій. Про це Радіо Свобода повідомив голова управління зі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецькій області Ігор Дьомін. «Буде звичайне забезпечення охорони, як на інших масових акціях. Конкретної інформації про плани захоплення держбудівель не надходило, але ми готові до всього, як до мирної ходи, так і до агресії», – сказав Дьомін.

Павло Губарєв раніше заявив Радіо Свобода, що збирається отримати російське громадянство і боротись за приєднання регіону до Російської Федерації. Він також зауважив, що не визнає нинішньої влади України, так само як і легітимності екс-президента Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG