Доступність посилання

ТОП новини

Україна звернеться до Ради безпеки ООН з приводу ситуації у Криму – МЗС


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
Керівництво України вирішило звернутись до Ради безпеки ООН з вимогою скликати спеціальне засідання для врегулювання ситуації у Криму. Про це нині на зустрічі з іноземними послами у Києві заявив виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

«Ситуація у Криму настільки напружена, що ми, імовірно, попросимо Раду безпеки ООН розглянути це питання. Я написав листа нашому представникові при ООН, щоб він звернувся до Ради безпеки з проханням включити до порядку денного це питання. Ми також закличемо провести відповідні консультації держав-гарантів Будапештського меморандуму», – наголосив Дещиця.

Верховна Рада України сьогодні звернулася до країн, які за Будапештським меморандумом 1994 року є гарантами територіальної цілісності України. Це звернення підтримали 246 депутатів.

«Російська Федерація, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії і Сполучені Штати Америки у Будапештському меморандумі підтвердили Україні свої зобов’язання згідно з принципами Заключного акту Наради з безпеки і співпраці в Європі поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України», – наголосила Верховна Рада.

Тим часом, МЗС Росії заявило, що не має наміру проводити з Україною консультацій щодо ситуації у Криму, бо події, що відбуваються в Криму, – наслідок внутрішньополітичних процесів в Україні.
XS
SM
MD
LG