Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові людей від імені «Правого сектору» лякають позбавленням квартир


Харків’яни знаходять у поштових скриньках листівки, де йдеться про те, що всім мешканцям будинку на потреби революції потрібно поділитися житловою площею для бійців «Правого сектору». Як повідомив Радіо Свобода мешканець Салтівського мікрорайону Харкова Сергій Козій, він і його сусіди у поштових скриньках знайшли такі листівки.

«Ваш будинок було визнано власністю Українського народу. Комендантом вашого будинку від ради «Правого сектору» було вибрано сотника загону Вікінг Музичко Олександра. (Саша Білий – рівненський депутат і керівник місцевого сектору, який під час міської сесії зі зброєю вимагав «влади народу». – ред.). Всім мешканцям будинку треба буде виділити 50% їхньої площі на потреби національної революції», – цитує зміст листівки Козій.

У ній також попереджається про обхід квартир для перевірки належного стану житлової площі. А від мешканців будинку вимагають передати коменданту будинку запасний комплект ключів від помешкань і бути готовими до поселення у квартирах революціонерів з інших міст України. «Люди в 520-му мікрорайоні в шоці. Вони запитують, а що до влади злочинці прийшли?», – каже Сергій Козій.

У харківському обласному «Правому секторі» заперечують причетність до таких листівок і кажуть – це провокація.

Водночас в іншому, Комінтернівському, районі Харкова поширені листівки від імені «Беркута».

На листівках з емблемою вже розформованого спецпідрозділу містяться заклики до людей прийти 1 березня на площу «Беркута» – мається на увазі площа Свободи. «Спецпідрозділ гарантує безпеку усім учасникам акції, не дивлячись на національність, віру, колір шкіри, переконання, зокрема й майданівців, йдеться у листівці від імені «беркутівців». А на площі Свободи, судячи з листівки, в суботу відбудеться вшанування пам’яті загиблих бійців «Беркута» і міліціонерів.

Мешканці Салтівського і Комінтернівського районів Харкова не зверталися з приводу цих листівок до міліції, – повідомляє прес-служба головного управління МВС в Харківській області.

Завтра противники Євромайдану планують провести на площі Свободи багатотисячне народне віче, про це повідомив міський голова Геннадій Кернес. У зібранні людей очікується участь Михайла Добкіна, який заявив про наміри балотуватися у президенти України. Раніше він організовував різні акції на підтримку бійців «Беркута», збирав для них кошти і фотографувався в формі спецпідрозділу. Самі ж мітингувальники біля пам’ятника Леніну час-від-часу вигукують: «Беркут».
XS
SM
MD
LG